Jako v každý předvánoční čas, tak i letos proběhla v naší mateřské škole Mikulášská návštěva. Děti ze třídy Hvězdiček i Broučků dopoledne navštívila skupina čertů s anděli i Mikulášem. Některé děti byly vystrašené, jiné měly odvahu a s čerty se dokonce i vyfotily.  Děti dokázaly Mikuláši i jeho družině, že i přes jejich někdy zlobivé chvilky jsou hodné a šikovné. Zpěvem písní a přednesem básní si na konci vysloužily nadílku a čerti letos odešly s prázdnými pytli. 

Odpoledne měly děti naší školky ještě jednu zkoušku. Obstát při Mikulášské besídce před rodiči, sourozenci i Mikulášem z Rakouska. Všechny děti zvládly velkou zodpovědnost a  ukázaly se v dobrém světle. Zazpívaly písně a tanečky s čertí tématikou, přednesly básně o velkém Mikuláši a s andělským výrazem na jejich tvářích si  po skončení besídky zaslouženě došly k Mikuláši pro velký balíček s dobrotami. 

Celé naše snažení při nacvičování s dětmi se vyplatilo, protože na dětských tvářích jsem viděly jen radost a úsměv z prožitých dní a to je v předvánočním čase to nejdůležitější. 

Kateřina Hadžegová

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“141″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“0″ thumbnail_width=“100″ thumbnail_height=“75″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=“[Show as slideshow]“ order_by=“filename“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″]